Spotlight: Mañana

Spotlight: de nieuwe samenwerking tussen Rolf Sanchez en Bilal Wahib.

Nog altijd is Bilal Wahib niet welkom op Instagram, maar gelukkig voor de jonge rapper is daar in de studio niks van te merken. Op zijn sterke debuutalbum El Mehdi stonden onder anderen features van Frenna, Kraantje Pappie en Boef en twee van de singles van het album bereikten de Top 40. Nu is hij terug met een nieuwe samenwerking. Dit keer gooit hij het over een andere boeg en gaat hij mee in de Latin flow van Rolf Sanchez.

Mañana is de single die Rolf en Bilal samen opnamen en dat is echt een Rolf-liedje. Sterker nog, dat is een iets té typisch Rolf-liedje. Van zijn laatste releases viel het succes een beetje tegen en dat komt vooral omdat Rolf het avontuurlijke een beetje uit de weg gaat. De zomerse mix van Spaanse en Nederlandse lyrics met een verleidelijke vibe. Het is een formule waar hij maar niet van afwijkt. Ook dit keer doet hij dat niet.

Toch is Bilal misschien zijn redder in nood in het geval van Mañana. Zijn verse past namelijk verrassend goed in het geheel en geeft de plaat precies de energie die het tot dat punt mist. Zijn bijdrage maakt het verschil tussen een standaard Rolf Sanchez-plaat en eentje die zich onderscheidt. Het laat ook zien dat Bilal Wahib een muzikale kameleon is waarvan we alle kleuren nog lang niet hebben gezien.

Bron: Top40.nl