Hit van de Week: Imagine Dragons – Bones #4

De meningen over Imagine Dragons zijn op zijn zachtst gezegd verdeeld. De band uit Las Vegas wordt door heel wat mensen neergezet als de meest gehate rockband ter wereld (sorry Nickelback), maar tegelijk geniet de groep wel een grote populariteit bij het commerciële publiek. En dat commercieel publiek zorgt ervoor dat de band hit na hit blijft scoren en momenteel op een uitgebreide wereldtour langs de grootste arena’s, stadions en festivals kan trekken. Het succes geeft hen met andere woorden gelijk en met “Enemy” hebben ze momenteel alweer een grote hit te pakken die op de MNM’s van deze wereld grijsgedraaid wordt. Vorig jaar loste de band het eerste deel van het album  Mercury en daar lijkt dankzij de gloednieuwe single “Bones” binnenkort een tweede deel aan te komen.

Wereldschokkend is “Bones” verre van, maar een meer dan degelijk popnummer is de eerste single van het nieuwe album zeker wel. Het is opgebouwd rond een erg catchy refrein dat zo snel blijft hangen dat het voor de rest van de dag door je hoofd blijft spoken. De gitaren liet de band voor “Bones” grotendeels achterwege, al hoor je ze in de achtergrond in vervormde vorm wel kleine accenten zetten die het nummer toch nog een beperkt rockgehalte bezorgen. In de tekst blijft frontzanger Dan Reynolds misschien wat te oppervlakkig, maar dat kunnen we door de overgave nog door de vingers zien. “Bones” is geen draak van een nummer en zal bij hun fanbase zeker aanslaan, en dat is nu eenmaal het belangrijkste.

Deze zomer kan je Imagine Dragons als headliner aan het werk zien op de uitverkochte editie van Rock Wechter!