Hit van de Week: OneRepublic – Sunshine #5

Stilzitten lijkt niet langer in het woordenboek te staan van Ryan Tedder, frontman van de Amerikaanse altpopband OneRepublic. Amper zes weken na hun vijfde album Human de wereld in gestuurd te hebben, teasede de songwriter en producer al naar nieuwe muziek op zijn Instagram. Voortaan zouden de fans en het brede publiek het voor het zeggen hebben: welke demo wordt hun volgende single? De allereerste demo die hij deelde bleek meteen een schot in de roos, want hij belandde op de officiële soundtrack van Clifford the Big Red Dog. Zo werd “Sunshine” op dezelfde dag als de familiefilm gereleaset.

In minder dan drie minuten raast “Sunshine” als een sneltrein voorbij. Een akoestisch gitaartje ondersteunt het refrein waarmee het nummer opent, om vervolgens plaats te maken voor een uptempo beat en percussie. Daar komt dan nog een hogere productiewaarde bij en een rapgedeelte. Het hyperenergieke geheel straalt positieve energie en goede vibraties uit, al met al soms iets te letterlijk, tot op vreugdekreten in de tekst toe. Toch slaagt “Sunshine” er enigszins in om de herfstblues te verzachten.