Kiekeboe! daar staat de politie

De politie kregen gister een melding van een oplettende burger. De verdachte, die zichzelf voordeed als bankmedewerker, had telefonisch contact gezocht met onze meldster. De bankmedewerker zou vanwege een vermeende ‘aanval’ op haar bankrekening even de bankpas komen ophalen.

De niets vermoedende verdachte belde daarna bij de meldster aan met het idee dat hij beet had, niet wetende dat de collega’s achter de deur stonden.

Eenmaal in de woning stelde man zich voor als bankmedewerker. Kiekeboe! Daar sta je dan oog in oog met de Politie. De verdachte is door de politie overgebracht naar het Politiebureau. De recherche zal de zaak verder oppakken.

Steeds meer Nederlanders worden slachtoffer van digitale misdrijven zoals phishing, hacking, helpdeskfraude of whatsapp-fraude. Een bijna verviervoudiging aan meldingen ten opzichte van 2019. Het is daarom belangrijk dat we elkaar voorlichten over de vormen en gevaren ervan.

Twijfel je over een telefoontje, mail of anders? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk.nl van de Rijksoverheid (088 786 73 72).