Steeds meer mensen slachtoffer van phishing en nepacties

Helaas worden er rond deze tijd onwijs veel mensen slachtoffer van phishing en nepacties Phishing is een vorm van internetfraude. Bij phishing ontvangen potentiële slachtoffers een e-mail met een link naar een valse website.

De website lijkt heel erg op een website van een bekende website bijvoorbeeld Action hier gaat momenteel nu ook een valse nepactie van rond. Action bevestigd dit ”De winactie is inderdaad geen actie die vanuit ons is uitgebracht. Er is een Facebook-account gemaakt dat fake-berichten rondstuurt. Dit wordt bij ons intern onderzocht om ervoor te zorgen dat deze fake-actie stopt’ Aldus action.

Meerdere winkels hebben hier last van.

Hier onder zie je een nep account van de Action:

Als u een e-mail ontvangt die u niet vertrouwt, klik dan niet op de link in de email. U kunt de e-mail doorsturen naar reportphishing@action.eu en de mail verwijderen.

Als u per ongeluk toch heeft gereageerd op een phishing e-mail is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Denk aan de volgende punten:

Meer informatie over veilig internetgebruik, nepacties en hoe deze te herkennen vind u op https://veiliginternetten.nl/.