faq

Zijn jullie een radio voor jongeren of ouderen?

PraatFM is een radio voor jong en oud! Het maakt dus niks uit of je jong of oud bent.

Kan ik ook DJ worden?

Uiteraard is het mogelijk om DJ te worden! Het is belangrijk om een goede computer of laptop te hebben. In het bezit zijn van een goede microfoon is ook erg belangrijk. Bekijk onze vacature pagina voor een openstaande DJ vacature.

Hebben jullie geldige licenties?

Misschien werk jij wel in een bedrijf, of in een winkel en krijg jij zoals gebruikelijk iedere maand jouw salarisstrookje. Artiesten ontvangen hun inkomsten door bijvoorbeeld optredens maar ook door middel van licenties die radio’s, winkels, bureau’s etc. afnemen. Door het hebben van licenties krijgt een zanger(es) een vergoeding voor de gemaakte muziek.

Wij als radiostation zenden natuurlijk muziek uit, dus zijn wij ook verplicht om licenties af te nemen. Als je dit niet doet ben je een illegaal radiostation. Indien je dus geen licenties hebt kan je boetes verwachten die wel kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Wij kunnen het je vertellen. Das niet fijn!!

Voor bijkomende vragen over muziekrechten en de plicht tot het betalen van bovenstaande licenties verwijzen we je graag door naar de websites van desbetreffende organisaties.

Waarom moet PraatFM voor het gebruik van muziek betalen?

Als PraatFM muziek laat horen, laat PraatFM andermans werk/opname/uitvoering horen. Werk van onder andere tekstschrijvers, componisten, muzikanten en producenten. Bij muziekgebruik in publiekstoegankelijke ruimten zoals een verkoopruimte, spreken we van het openbaar maken van muziek. Voor die openbaarmaking vragen Sena en Buma namens de makers van die muziek een vergoeding in de vorm van een licentie. Het maakt niet uit of de muziek te horen is via radio, een cd of een leverancier van achtergrondmuziek.

Jullie zijn een radio tegen eenzaamheid?

Ja wij zijn een radio dat zich inzet tegen eenzaamheid door met z’n allen gezellig radio te maken en een gezellige community op te bouwen. Voor verdere vragen en tips over eenzaamheid kun je kijken op praatmetmij.nl. 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op op!